Boost din motivation
Livsstil

Motivation – 5 gode råd til en bedre livsstil

Jeg vil kategorisere mig selv som en med hundredvis af gode idéer, jeg bliver meget let inspireret. Min største udfordring er dog, at jeg har svært ved at finde motivationen til at gøre mine idéer til virkelighed. Jeg har samlet 5 af mine bedste råd til at give dig den motivation du mangler og vejen til en bedre livsstil. 

1. To-do-lists

Noget som jeg har lært at værdsætte er en god gammeldags to-do-liste. Jeg starter min morgen ud med at lave en liste over de ting jeg skal nå i løbet af dagen. Derudover laver jeg 3 små noter om hvad jeg forventer af mig selv eller hvad jeg ser frem til. Jeg elsker at starte min morgen ud med en kop kaffe, da jeg har svært ved at vågne når min alarm ringer. Jeg har gjort mig selv for vane at skifte min almindelige sorte morgenkaffe ud med Keto Kaffe, da det fordobler min energi og motivation.

Tjek her hvordan du laver din helt egen Keto Kaffe

2. Sæt opnåelige mål og boost din motivation

For ikke at overanstrenge hjernen og kroppen er det vigtigt, at du sætte nogle opnåelige mål. På den måde kan man virkelig mærke tilfredsstillelsen ved at opnå sine mål og booste sin motivation, så det kan mærkes helt ind til knoglerne. Et opnåeligt mål kunne være “Jeg må ikke tjekke sociale medier FØR jeg har udført 2 af mine opgaver på min to-do-liste”. 

3. Step-by-step

Man må gerne provokere sig selv for at opnå bedre resultater og selvtilfredshed, alt afhængig af hvilken type person man er. I stedet for at stresse sig selv over dagens opgaver, må man gerne snyde hjernen til at finde glæden og gejsten frem og fremprovokere sin motivation til at udføre opgaverne. For at gøre det let over overskueligt for dig selv, er et af mine bedste råd at tage det step-by-step. Lad være med at stresse dig selv bare af at kigge på alle dine opgaver. I stedet udvælg dig én opgave af gangen og fokusere på dén og kun dén.

4. Meditation fremmer din motivation

Meditation er ét af mine vigtigste redskaber til en bedre livsstil og dén bedste måde at finde din motivation frem. Det kræver ikke andet end 2 lukket øjne og et afslappet sind. Det kan gøres hvor som helst, i bussen på vej til skole eller på den højeste klippetop Danmark kan tilbyde.

For at fremme motivationen anvender jeg metoden mindfulness, som er en form af meditation. Her fokuserer man på at være fuldt bevidst om hvad man registrerer og føler i øjeblikket helt uden at dømme.

Klik her for at lytte til 18 klassiske siddende mindfulness-meditationer. 

5. Tag det sure med det søde Motivation med mindfulness

Man kan aldrig være sikker på noget i livet, det kan føles ih så godt og uh så skønt, men virkeligheden kan banke på døren hvert sekund. Det er derfor vigtigt at man er godt rustet på og hviler i sig selv. Der vil komme momenter i livet hvor det hele føles som om man kun modtager citroner, men tricket er at tage det sure med det søde og finde glæden frem og fremme det gode i stedet for at fokusere på det negative. When life gives you lemons, make lemonade! 

 

Du kan måske også lide...