Michael Ginnerskov Jensen
Livsstil

Sådan overlever din forretning under coronakrisen!

Vi skriver stadig 2020 – et år der har budt på sundhedskrise, som har chokeret verden over. På mange måder har vi ændret vores adfærd og måske endda ændret planer. Udover på det personlige plan, har krisen også haft en stor effekt på visse brancher. Rejsebranchen er hårdt ramt, og det samme gælder restaurantionsbranchen. Til gengæld er e-handel steget kraftigt i denne periode, og derfor står der ikke krise skrevet i panden af webshop iværksætteren Michael Ginnerskov Jensen. Hvor andre har været nødsaget til at nedskalere deres forretning, har Michael udvidet. Han har endda bredt sin forretning ud til flere markeder. 

Coronakrise – ikke hos Michael Ginnerskov Jensen

Der er mange investorer og analytikere som bruger en masse tid på at udvikle algoritmer, som kan forudsige finansielle kriser. Det er dog svært at forudse en krise, der udspringer af et virus der på få måneder spredte sig verden over. På den ene side viser det hvor skrøbeligt vores system er. Der skal ikke meget mere end en lille ændring i vores adfærd før mange brancher lider! Det kan være vi udsætter eller flytter sommerferien, eller vælger at holde ferie i Danmark som jeg også valgte at gøre: https://www.spontek.dk/rejser/sommerhus-i-skagen.

Vi springer også restaurantbesøget over, eller vælger at bestille dagligvarer hjem fra nettet. Men når nogle brancher lider, nyder andre brancher godt af denne adfærdsændring. Under coronakrisen har nethandel vist sig som det sikre og praktiske valg, og det er noget Michael Ginnerskov Jensen kan nikke genkendende til.

Michael Ginnerskov Jensen udvider hvor andre skærer ned

Michael Ginnerskov Jensen

Selvom det overordnede forbrug er faldet i 2020, er der også tale om et shift i forbruget. Det gør at nogle forrretninger går godt, og endda har mulighed for at udvide! Det gælder også Michael Ginnerskov Jensen som driver en e-handelsforretninger med en bred vifte af produkter og tjenesteydelser.

Jeg har altid været stor fan af handel på nettet. Det er simpelthen så praktisk og det sparer en masse tid i hverdagen. Jeg kan også godt forstå at mange har siddet hjemme under krisen, og ikke vidst hvad de skulle gøre af sig selv. Der er det nemt af finde ens telefon, tablet eller computer frem, og se hvad udvalget på nettet byder på. Uden tvivl er der både fordele og ulemper ved det at handle på nettet, men fordelene er klart kommet frem i lyset under coronakrisen. Det er også dejligt at vide, at det ikke er alle firmaer der ikke må kæmpe for at overleve i disse tider.

Hårde tider for dem der modsat Michael Ginnerskov Jensen ikke driver e-handel

Man kan nemt komme til at bekymre sig en del om den danske økonomi. Heldigvis er vi i Danmark ikke så hårdt ramt som andre lande. Danmark lever ikke på samme måde af turisme som andre steder i verden. Dertil har vores nedlukning heller ikke været så striks. Det gælder f.eks. Spanien, som normalvis får mange penge ind via turisme. Der er også en anderledes kultur i Sydeuropa hvad angår at spise og drikke ude, en aktivitet som har fået hårde vilkår i år. Det er godt at der eksisterer ihærdige iværksættere, såsom Michael Ginnerskov Jensen, som formår at tage en svær verdenssituation og vende det til noget positivt. Det ændrer dog ikke på, at det for mange har været en  meget hård tid, og det gælder også mange små selvstændige erhvervsdrivende.

Coronakrisen er et vilkår som vi som enkeltpersoner ikke kan gøre meget ved. Det gælder også Michael Ginnerskov Jensen. Det er svært at spå om hvornår vi er ude på den anden side, specielt fordi en vaccine på nuværende ikke har en fast dato. Det kan være svært rent psykisk at forholde sig til en svær situation, hvor man ikke ved hvornår man kan skimte lyset for enden af tunnelen. Det gælder også for lønansatte som har mistet deres job. Det er specielt tilfældet i brancher hvor lønnen i forvejen er lav.

Michael Ginnerskov Jensen har ikke kun succes på grund af corona

Michael Ginnerskov Jensen

Michael har nemlig drevet virksomhed siden han var barn. Og hans nuværende forretning, Digital Waves SL, havde også success før Covid19 kom og slog verden omkuld. Det understreger selvfølgelig også vigtigheden af at have en sund forretning inden en krise rammer, da man på den måde står man bedre rustet til dårlige tider.

Michael Ginnerskov Jensen stod overfor en udvidelse af firmaet da covid19 for alvor blev et problem i Europa, men formåede at holde hovedet koldt. Hvor mange andre måske ville have vurderet at risikoen for udvidelse var for stor, var han sikker i sin sag, og gennemførte strategien som planlagt. En strategi som har vist sig at være meget effektiv. Man kan altså sige at han havde success før corona, under corona, og får det helt sikker også efter corona, (hvis der er et efter?). For gad vide om dette virus er en udfordring vi kommer til at slås med i mange år?

Hvad har krisen egentlig lært os?

De seneste par måneder er vi blevet mindet om en masse sundhedsråd hvad angår håndvask, afstand og mundbind. Hvad har vi ellers lært om os selv og den verden vi lever i? At den er meget skrøbelig? Måske, men man kan også argumentere for, at vi har lært at tilpasse os. Og endda hvordan man tilpasser sig uden at lide last. Er ferien uden for Europa aflyst? Intet problem, der findes mange smukke sommerhuse inden for landets grænser. Bliver de store fester aflyst? Man kan i stedet fordybe sig med en god bog, eller holde sig til at se en mindre gruppe mennesker. Mister man jobbet? Måske det alligevel var på tide at komme videre.

Dertil skal det selvfølgelig siges, at det for mange er en svær tid, som ikke løses af tilpasninger. Måske man har en nær ven eller familiemedlem som er syg eller ekstra udsat. Måske man selv er ekstra udsat og har siddet med en masse uvished omkring situationen. Måske man har måttet aflyse en masse sociale planer som har gjort, at man føler sig mere alene end før. Derfor har det for mange været en krise med flere sider. Både det fysiske og psykiske helbred, ens arbejdssituation og økonomiske formåen, og også hvad angår de planer man måske har ændret. Der er derfor intet at sige til, hvis man føler sig påvirket af situationen.

At holde hovedet koldt

Heldigvis har Michael Ginnerskov Jensen formået at holde hovedet koldt krisen igennem. Det er i forvejen svært at styre en forretning i vækst, og det kan være specielt svært når man går gennem en krise, hvor rigtig meget ligger hen i det uvisse. Som virksomhedsejer er det også en mulighed for at lære af ens erfaringer og få mere selvtillid. Der vil altid være et element af usikkerhed forbundet med at drive virksomhed.

Michael Ginnerskov Jensen om mulighederne vedrørende e-handel

Michael Ginnerskov Jensen

Der er mange fordele ved at drive forretning via nettet. I mange år har mange sagt at det er fremtiden, men mange forretningsmodeller er stadig afhængige af fysisk butikker eller andre foranstaltninger der foregår i den “virkelige” verden. Mange snakker i højere og højere grad om “omnichannel” strategier, som integrerer en hel række forskellige kanaler. Disse kanaler er tilpasset kundens behov for kontakt, både online og offline.

Her viser coronakrisen hvor stor en fordel det kan være at køre sin forretning 100% online. Man er meget mindre sårbar overfor diverse restriktioner. Det oplever Michael Ginnerskov Jensen også. Selvfølgelig har der været en del tilvænning hvad angår at arbejde hjemmefra i perioder, men også dette har virksomheden klaret fint. Så længe strukturen og kommunikationer er i orden, og alle arbejder efter samme strategi, er det ingen hindring for at vækste. 100% online giver også en masse frihed og mulighed for at handle hurtigt. Hvis man er afhængige af fysiske butikker, kan det tage en del tid at implementere en ny strategi eller lave ændringer. Men når det hele er software-baseret, så kan man argumentere at “the sky is the limit”. Det er også tilfældet for Michael Ginnerskov Jensen og hans vækstende koncept!

Det går godt for e-commerce

De store e-commerce giganter såsom Amazon har oplevet stor vækst under pandemien, og det bekræfter kun hvor stor en fordel det er at have sit forretning online. Flere og flere for øjnene op for nethandel, både hvad angår forbrugere og virksomheder. Det gør også at konkurrencen bliver mere intens, men det giver forbrugerne flere og flere muligheder. Michael Ginnerskov Jensen  er en af de iderige iværksættere der giver konkurrenterne noget at tænke over. Vi kigger ind i et årti som på mange måder kan blive rigtig vigtigt for e-handel, og alt hvad det indebærer. Store giganter som Amazon overtager flere og flere markeder, men der er også mange konkurrenter som står klar med et alternativ.

Det bliver spændende at se hvad der kommer til at ske med det her marked i det nye årti. Det samme gælder for Michael Ginnerskov Jensen og hans visioner. Med mere avanceret teknologi får man som iværksætter også flere og flere muligheder for at skabe smarte løsninger. Vi har kun set toppen af isbjerget hvad angår teknologi og effektivisering. Forbrugerne får samtidig højere og højere forventninger, og der er det ektra vigtigt at være på forkant og give den ultimative service.

Du kan måske også lide...