Styrketræning derhjemme uden udstyr
Livsstil Skønhed

Drop turen i fitness – lav styrketræning derhjemme!

Et medlemskab i fitness kan være en ret dyr månedlig udgift. Måske får man det endda ikke brugt nok og nærmest bare smider penge ud af vinduet. Det har jeg i hvert fald oplevet flere gange. Jeg vil gerne holde mig bare lidt fit, men samtidig gerne spare en masse penge sammen, så jeg er begyndt at lave min styrketræning derhjemme! 

Søgen mod en bedre udgave af mig selv

Jeg har haft et par medlemskaber til forskellige fitnesscentre, men har nok aldrig fået helt det ud af det jeg kunne. Det er lidt i faser. I ved når man melder sig ind efter nytår pga. et dumt nytårsfortsæt og man går helt amok i et par uger eller måneder. Det går bare hurtigt over for mig og synes det er super svært at holde motivationen. Det bliver hurtigt en dyr fornøjelse uden et egentlig effektivt resultat. 

Styrketræning for en bedre mig

Der er lidt forskellige årsager til det. For mig har det nok først og fremmest noget at gøre med viden og inspiration. Jeg har ikke den store forstand på styrketræning, så med mindre jeg deltager i et hold eller træner sammen med en der ved hvad hun laver, så bliver jeg lidt fortabt. Jeg er ikke god til udfordre mig selv på det punkt, og det bliver hurtigt lidt ligegyldig træning. En anden ting er også tiden. Det tager mig alligevel en lille halv time fra jeg tager hjemmefra til jeg er klar til at træne, så det bliver hurtigt alt for meget spildtid, jeg ikke synes jeg har i hverdagen. 

Nu er jeg jo så startet på min keto-diæt, som jeg har lavet et lille skriv om her, og har et mål om jeg gerne vil tabe mig lidt. Mit største mål er dog mere at blive en sundere udgave af mig selv. Det vil sige, at selv når jeg engang har nået mit mål, vil jeg gerne leve en sundere livsstil. Både med sundere kost end jeg har været vant til, men også en mere aktiv hverdag. Så jeg startede i stedet med at lave min styrketræning derhjemme, og det har været overraskende nemt at holde motivationen! 

Et par tips til styrketræning i hjemmet – uden udstyr 

Jeg veksler lidt mellem at træne 30-60 minutter. Nogle dage, hvor jeg er mere tidspresset når jeg måske kun 15 minutter, men det er stadig bedre end slet ikke at have ydet noget! Uanset hvor lang tid jeg træner, er det vigtigt for mig altid at starte med lidt cardio træning og så herefter min styrketræning. Jeg opdeler mine sæt i en slags intervaltræning med 3×40 sekunders træning med 20 sekunders pause. På nuværende tidspunkt har jeg ikke noget smartwatch, så jeg bruger bare denne simple IntervalTimer på mobilen: https://play.google.com/store/apps/details?id=cc.dreamspark.intervaltimer&hl=da

Jeg deler her min træning på 60 minutter – så kan du altid selv korte den efter behov. Det hele kan laves uden egentlig udstyr – det kræver blot en måtte og et par flasker vand eller vægte hvis du har det: 

Cardio: 2 sæt (18 minutter):
3 x sprællemænd
3 x star jumps
3 x bungees 
Styrke: 2 sæt (42 minutter): 
3 x mountain climbers
3 x armbøjninger
3 x planke
3 x højre sideplanke
3 x venstre sideplanke
3 x mavebøjninger
3 x benløft 
3 x bro
3 x lunges højre ben
3 x lunges venstre ben
3 x squats med vægt
3 x triceps dips
3 x tricep extensions
3 x bicep curls

Du kan måske også lide...