Kvinde med slem forkølelse
Livsstil

Et par tips til symptomer på en kommende forkølelse

Der er nok bred enighed om, at det er skide irriterende at være syg! Især når det “bare” er en helt almindelig forkølelse. I ved, hvor man ikke er sådan rigtig syg nok til blive hjemme i sengen, men man faktisk ikke rigtig orker meget andet! Jeg har fundet et par super gode præventive tips der virker! 

Start med disse enkle tips når du kan mærke en forkølelse! 

Okay. Det er ikke bare irriterende at være syg. Jeg HADER at være syg. Heldigvis er jeg sjældent rigtig syg, men sådan en ulækker gang forkølelse med snot, hoste og slim er bare træls – sagt på det mest jyske jeg kan. Jeg er selvfølgelig ikke den eneste der har det sådan, men gud hvor har jeg også bare sjældent tid til det.

Synes også af en eller anden årsag det altid falder sammen med planer, der bare ikke duer med en gang med forkølelse og et snotfjæs. Jeg var for eksempel lige ved at skulle aflyse vores sommerhus tur til Skagen, men heldigvis fik jeg startet på de her tips for det blev for slemt!

Heldigvis har jeg fundet nogle forskellige gode tips, som jeg gør brug af så snart jeg kan mærke de mindste symptomer og det virker virkelig! Jeg husker ikke at have være godt forkølet det seneste år, så et eller andet rigtig må jeg da gøre! Det hjælper selvfølgelig også altid at passe på sig selv generelt med motion og sund kost, men jeg har fundet et par ekstra ting du kan gøre for dig selv, så du forhåbentlig ikke når helt ud i en forkølelse. Du skal bare huske at starte så snart du mærker det mindste symptom. Jo flere eller værre symptomer, des sværre er det at holde væk og blive frisk igen. 

Sved feberen ud og spis noget hvidløg!

Mit første tip er, at du ikke bør forsøge at nedsætte din feber. Hvis du mærker en begyndende feber, så sørg for at svede det ud så at sige! Feber er en helt naturlig reaktion fra kroppen, når der er noget den gerne vil af med. Så hvis du tager noget febernedsættende, vil du derimod øge chancen for, at bakterierne når længere ind i din krop. Så gå i seng med “for meget” tøj på og masser af tæpper og så sørg for at få en god nats søvn. Helst 7-9 timer i mørke, så er der en chance for, at du står op næste dag helt frisk! 

Hvidløg hjælper mod forkølelse

En anden ting der altid kan anbefales, hvis du mærker den der forkølelse komme snigende er at holde vampyrene væk! Ja, faktisk bare spis en masse hvidløg! Hvidløg er naturens penicillin – et naturligt antibiotika og hjælper med dræbe bakterier og øge dit immunforsvar. Du kan læse en masse spændende grunde her til, hvorfor vi skal spise en masse hvidløg! For så vidt muligt put hvidløg i alt! Mad, the, juice og hvad du ellers kan finde på! Det kan også virke slimløsende, så kan også være godt hvis du mærker en hoste på vej! Hvis du føler, at du ligefrem begynder at lugte af hvidløg, kan især persille hjælpe! 

Faktisk er det ikke nødvendigvis noget du kun skal gøre mod forkølelse, men som en generel booster for dit immunforsvar. Hvidløg indeholder faktisk både B6-vitamin, folinsyre, C-vitamin, jern og selen, så er par fed om dagen gør virkelig godt! 

Du kan måske også lide...