Glutenfri burger fra Restaurant Palæo
Mad

Anmeldelse af den glutenfri restaurant Palæo

Der er ikke noget bedre end at spise ude! Jeg elsker mad, så det bedste er da bare, når andre både laver og serverer den for dig! Når man er på kur eller diæt, kan det dog godt være svært at gå ud og spise uden at falde i en masse fælder – med mindre man blot bestiller en salat. Jeg har været på Palæo ved Illum – en glutenfri restaurant.

Svært at finde Keto restauranter – så jeg gik glutenfri istedet 

Jeg lever jo stadigvæk efter Keto princippet og vil rigtig gerne efterleve det så meget som muligt. Det har stået på en måned nu, og kan allerede se fine resultater. Ikke så hurtigt som ønsket, men jeg er vældig tilfreds. Normalvis spiser jeg gerne ude minimum 1 gang om ugen – ofte faktisk mere end det. Det har dog været lidt svært at gøre på Keto-diæt. Det er virkelig svært at finde restauranter, der kører med lige præcis det princip. 

Jeg kan naturligvis altid finde steder, hvor jeg kan få en god salat eller en gang grøntsager med noget kød, men jeg kunne godt tænke mig at få noget andet. Et ordentlig måltid af en art. Det eneste jeg kunne finde var restauranten Palæo, som ligger flere steder i og omkring København. Det er dog ikke en restaurant der laver Keto venligt mad, men i stedet laver de glutenfri mad – altså kører efter Palæo princippet. Det minder egentlig meget om LCHF og Keto. Den væsentligste forskel er dog, at Palæo ikke er lige så restriktiv i forhold til indtaget af kulhydrater, og på Palæo fokuserer man på magert kød og magre mælkeprodukter. 

Det vil altså sige, at jeg stadig vil kunne finde noget mad med knapt så mange kulhydrater, da det hele er glutenfri, det svære bliver bare at finde noget der ikke er for magert. Jeg tænker dog, at det lige præcis på den front er okay for en enkelt aften! Så jeg reserverede bord til min veninde og jeg. 

Min oplevelse på restaurant Palæo

Glutenfri restaurant Palæo

Hverken min veninde eller jeg havde før været på en deres restauranter, så vi vidste faktisk ikke helt hvad vi forventede. Vi blev taget pænt imod af en tjener og fik et super fint bord ude på deres tagterrasse! Der vandt de allerede ret mange plus point! Der var den smukkeste udsigt udover København! Jeg vil umiddelbart sige, at det gør en pæn stor forskel om man sidder inde eller på deres terrasse. De laver også rigtig meget take away, så selve restauranten inden for bærer ret meget præg af det. Det var dog overhovedet ikke noget man lagde mærke til udenfor. 

De har et relativt simpelt menukort med et par burgers, wraps og salater og en masse virkelig lækre juices og smoothies! Min veninde er ikke på nogen speciel diæt, men er begyndt at spise mere glutenfrit, da hun har simpelthen bare har fundet ud af hun får det bedre uden for meget gluten! Trods de ikke havde nogen forretter på menuen, valgte vi at gå all in! Vi bestilte først en åben laksewrap, som vi delte som en starter. Det er en egentlig blot en flad omelet med lækkert fyld af røget laks, spidskål, edamamebønner og avocado. Som I kan høre ikke særlig Keto, men virkelig lækker og jo stadig relativ kulhydrat fattig trods bønnerne. Der var virkelig meget smag i den og var super let og frisk som en forret. 

Yes, jeg kunne få en glutenfri burger!!

Til hovedret skulle jeg selvfølgelig have en burger! Nu har jeg ikke fået en burger i over en måned, så det måtte jeg simpelthen have. Jeg valgte en helt almindelig hakkebøf burger med bacon og gedeost til og en masse lækkert som svampe, spinat og spidskål. Det var muligt at bestille sweet potato fries, men det fravalgte jeg, da det jo slet ikke er Keto. Bollen dertil var glutenfri og det eneste jeg ikke brød mig om. Den var lidt tør og kedelig, og jeg ville egentlig heller være foruden. 

Alt i alt var det dog en virkelig god oplevelse på Restaurant Palæo og vil klart anbefale stedet, hvis man gerne vil spise lidt sundt. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg svinger forbi! 

Du kan måske også lide...