Livsstil Mad

Jeg har skiftet min kaffe ud med Keto kaffe!

Jeg elsker kaffe – og drikker rigtig meget af det dagligt. Gerne stærk kaffe der smager af noget, men med mælk og sukker. Det hænger jo ikke rigtig sammen med min nye Keto-diæt, så jeg fandt et lækkert “alternativ” – Keto kaffe

Hvorfor drikke Keto kaffe? 

Erstatte min kaffe med ketokaffe?

Kaffe er en relativ vigtig del af min hverdag. Jeg skal starte dagen med en kop kaffe og i løbet af dagen drikker jeg i hvert fald en 4-5 kopper. Min kaffe må gerne være stærk, men jeg drikker den altid med mælk og lidt sukker. Nu hvor jeg er gået i gang med Keto diæten, som I kan læse lidt om her, kan jeg jo ikke fortsætte med den dårlige vane. Der er meget mælkesukker i mælk og derfor mange kulhydrater – og sukker. Ja, det er sukker – det skulle jeg jo helst holde mig fra hvis muligt! 

Det er simpelt hen ikke en mulighed for mig ikke at drikke kaffe, så jeg ledte efter et alternativ. Til min overraskelse, var der rent faktisk noget der hed “Keto kaffe”. Det kan både fås som et færdigt pulver eller du kan lave det selv. Det vil jeg komme ind på – bare rolig, du skal nok få opskriften! 

Keto kaffe er virkelig et godt alternativ til kaffe – og det ikke kun fordi jeg derved kan undlade at putte mælk og sukker i. Nej, Keto kaffe har mange andre egenskaber. Det er egentlig blot en kombination af kaffe og fedt – og ingen sukker! Det er en god idé at starte din morgen med kop i stedet for din morgenmad, da den vil være til gavn for dig det meste af dagen. 

Fedtet i kaffen er med til at holde dit energi niveau højt på en ofte mere effektiv måde end glukose – og så er der jo stadig koffein i kaffen. Koffein virker som bekendt opkvikkende og kan have positiv indvirkning på humør og velbehag! Hvilket jeg meget gerne skriver under på, tror de fleste vil synes mit humør er en del højere efter min morgenkaffe! 

Minimerer sult og sukkertrang

Det bedste af det hele ved Keto kaffen er dog, at den holder dig mæt og stabiliserer dit blodsukker. Jeg vil nok ikke erstatte morgenmaden med denne kaffe hver morgen, da den jo ikke kan måle sig med for eksempel æg og avocado, men den er god til de travle morgener. Jeg har nu prøvet den et par gange, og den minimerer virkelig min sult og min sukkertrang, så jeg kan holde til en sen frokost uden overhovedet at have haft en trang til mad eller sukker. Det synes jeg virkelig er positivt!

Jeg vil dog sige, at den ikke kan erstatte en helt almindelig kop kaffe. Det synes jeg den bliver for tung til, men til gengæld, så minimerer den min trang til kaffe. Så jeg har i stedet skåret ned på mit kaffeindtag, og når jeg virkelig trænger til en kop – så drikker jeg den sort uden mælk og sukker. Det er absolut ikke min favorit, men giver mig jo det skud energi jeg har brug for! 

Opskrift til hjemmelavet Keto kaffe: 

Opskift på Keto Kaffe

Der findes rigtig mange færdiglavede alternativer, som for eksempel denne fra fra It Works! Jeg vil dog foretrække at lave den selv, da det er super simpelt. 

Du skal blot brygge din kaffe som du kan lide den, om det så er filterkaffe, stempelkande, espresso. Varm eventuel dit krus inden du går i gang, da de øvrige ingredienser godt kan køle kaffen lidt under tilberedning. 

Ingredienser: 

  • 1 kop kaffe – gerne stærk
  • 1 tsk. Ghee/klaret smør eller usaltet smør 
  • 1 tsk. Kokosolie*
  • 20 ml fed piskefløde 

* hvis kaffen skal være endnu mere effektiv, kan du med fordel bruge MCT olie i stedet for blot kokosolie. Bland det hele sammen og du har dig en lækker kop Keto kaffe! 

Du kan måske også lide...