La Sagrada Familia i Barcelona
Rejser

Mine 3 favorit storbyer rundt i Europa: Barcelona

Jeg har efterhånden været det meste af Europa rundt – i hvert fald rundt i de forskellige hovedstæder og storbyer. Når man er på storbyferie er det en helt anden måde at rejse på – og det elsker jeg! Jeg har derfor valgt at dele 3 af mine favorit steder med jer. Lad os starte med min absolutte favorit – Barcelona

Hvorfor Barcelona er min favorit – hvad gør den speciel? 

Jeg skal ærligt indrømme, at det faktisk var lidt svært at vælge en klar favorit destination. Hver en storby har så meget forskelligt at byde på og har hver sin historie at fortælle. Det er også noget af det der fascinerer mig når man er på ferie i storbyer. Alt den historie byerne emmer af. 

Barcelona er netop en yderst historisk by med en masse historiske bygninger. Mit førstehåndsindtryk af byen er også, at den skiller sig en smule ud fra mange andre storbyer ved at have mere historisk arkitektur bevaret i stedet for en masse store moderne bygninger og høje skyskrabere. Det er virkelig excentrisk. 

En smuk strand i Barcelona

En anden ting der dog gør, at Barcelona skiller sig ud, som min favorit er dens placering. Den ligger langt sydpå i Spanien helt ud til Middelhavet med smukke strande. Som I måske kan huske i mit skriv omkring årets bikinier, så elsker jeg bare sol og strand!! Så det er jo bare et kæmpe plus byen også har det at tilbyde! 

Der er rigtig mange ting at se når man kommer til byen, så jeg vil blot nævne et par ting jeg mener er must-see, hvis man blot er på en forlænget weekend. 

Hvad besøgte jeg rundt i storbyen?

Det første jeg vil nævne er helt klar “La Sagrada Familia”, som er en kæmpe romersk/katolsk kirke helliget til Jesus, Maria og Joseph. Kirken bærer på en vanvittig historie i sig selv. Arbejdet startede i anden halvdel af 1800-tallet og blev i 1883 overgivet til den nu velkendte spanske arkitekt Antoni Gaudí. 

Han havde store ambitioner for byggeriet og ville for eksempel gerne bygge 12 tårne i 90-120 meters højde samt 2 to tårne der skulle repræsentere Jesus og Jomfru Maria, der skulle blive endnu højere op mod 170 meter. Da Gaudí døde i 1926 var byggeriet slet ikke færdig – hvilket det heller ikke er den dag i dag. Det forventes først at være færdig i 2026. Det vil altså betyde et byggeri varende over 150 år. Det er dog muligt at besøge kirken og det er virkelig et fascinerende byggeri. Den er enorm og bare utrolig flot med så mange detaljer. Virkelig et besøg værd. Tag eventuelt et kig på deres hjemmeside, hvis I vil vide lidt mere om det fascinerende byggeri!

La Rambla i Barcelona

De fleste storbyer har en gammel bydel og Barcelona er selvfølgelig ikke anderledes. Den har en ekstrem hyggeligt gotisk bydel “Barri Gótic” med søde små og smalle gader og med en masse smuk arkitektur. Når man alligevel er i denne bydel bør man også tjekke “Plaça del Rei” ud – et kæmpe torv med Cataloniens kongelige palads. 

I forlængelse af den gamle bydel vil du også finde den berømte “La Rambla”, som er en lang gågade med masser af butikker og en masse liv. Her vil du virkelig opleve, at Barcelona er en af Europas største og mest velbesøgte byer. 

Du kan måske også lide...