Te bliver drukket i hele verden
Skønhed

Jeg har fået en forelskelse for te – ligesom resten af verden!

Jeg har egentlig altid været den store kaffeelsker, og har været temmelig afhængig af min kaffe. I takt med min ændret livsstil, har jeg dog sat kaffen til side til fordel for te! Der findes simpelthen så mange forskellige varianter, at det er svært ikke at finde en du kan lide! 

Te bliver drukket i hele verden – og er blevet det i over 5.000 år! 

Vand er ikke overraskende den drik der bliver drukket allermest af i hele verden. Te kommer dog lige efter og er altså den drik der bliver drukket anden mest af verden over. Det overrasker mig egentlig en smule. Jeg havde en ide om det var kaffe, men tænker man sig om giver det egentlig meget god mening. Det er en noget mere alsidig drik end kaffe og findes i flere tusinde varianter, så der burde være en til enhver smag! 

Som så mange andre ting, så blev det opdaget ved en tilfældighed. Det siges, at det blev opdaget i Kina for over 5.000 år siden, hvor en kejser rejste rundt og søgte skygge under et træ. Han fik serveret kogt vand han skulle drikke, hvor et blad tilfældigt faldt ned i det varme vand. Kejseren smagte på det og fandt det helt fantastisk! Eftersigende var det verdens første kop te! 

Te er blevet drukket i over 5.000 år

Man fandt ret hurtigt ud af at drikken havde en eller anden form for sundhedsstyrkende virkning – nogle steder troede eller tror man endda på en helbredende virkning. Den dag i dag bliver det også drukket mange steder netop med fokus på sundhed. Det er egentlig også grunden til jeg er begyndte at drikke så meget af det i stedet for kaffe. Efter jeg er begyndt på keto-diæt er jeg godt nok skiftet til at drikke keto-kaffe (som I kan læse lidt om her), men det kan jeg jo ikke drikke hele dagen. 

Det er også en sund drik!

Te derimod indeholder næsten ingen kalorier som den er, men har en masse smag. Det indeholder en masse mineraler og antioxidanter, der har en beskyttende effekt for kroppen. Der har endda været nogle undersøgelser, der peger i retning mod at antioxidanterne i den varme drik er mere effektive end dem i C- og E-vitamin. Det er dog forskelligt hvilket udbytte der kan være fra de forskellige tesorter (sort, rød, grøn, hvid). For eksempel kan den sorte være med til at udrense kroppen, hvorimod den hvide stimulerer fordøjelsen. Drikken bruges også ofte som en del af en sundere kost og slankekure. 

Min favorit er en urtete! 

Elsker at drikke af tepotter

Jeg synes næsten ikke det er muligt at udpege en favorit. De forskellige tevarianter har så mange forskellige smage og oplevelser, at det kommer helt an på situationen for mig. Hvad det ligesom er jeg gerne vil opnå med min kop. Jeg er også blevet helt vild med at hygge omkring min te. Lyder lidt skørt, men har købt mig et lille fint sæt med en tepot i ler og tilhørende kopper sammen med en masse forskellige søde bøtter med løs te. Det giver bare noget helt andet end når man sætter sig med en kop kaffe. 

En af mine absolutte favoritter – på nuværende tidspunkt i hvert fald – er “Frisørens The”. Det er en helt simpel teblanding med kun tørrede pebermynteblade og ren lakridsrod. Den er simpelthen så lækker – men naturligvis kun hvis man er til den der afrundede lakridssmag! 

Du kan måske også lide...